Inloggen
 
 
8, 9 en 10 juni 2018 groots gildeweekend in Vessem

Om de 10 jaar organiseert het gilde st. Lambertus een groots gildefeest in Vessem. De laatste keer werd op vrijdag een grote feestavond met o.a. George Baker en Dennie Christian gehouden, hebben we op zaterdag met een volle tent het Nederlandse elftal aangemoedigd tijdens het EK-voetbal (toen deden ze nog wel mee) en waren op zondag ruim 50 gilden en duizenden bezoekers aanwezig tijdens het grote gildefeest rondom de kerk. Dat weekend was erg geslaagd en zorgde ook nog eens voor een mooie mogelijkheid om het goede doel ‘Villa Pardoes’ te sponsoren met een flink bedrag. Dit lijkt op zich nog niet zo lang geleden maar toch wordt dat volgend jaar alweer 10 jaar. Tijd dus dat dit opnieuw plaats gaat vinden in Vessem.

Aangezien dit een groot feestweekend moet worden voor heel Vessem en omstreken kunnen wij niet wachten om iedereen alvast te vertellen wat dit weekend allemaal op het programma zal staan. Alle commissies, volledig bezet door leden van ons Gilde st. Lambertus, zijn nog in volle gang maar ondanks dat het nog ruim een half jaar duurt beginnen de contouren steeds duidelijker te worden. Wat inmiddels ook duidelijk is geworden dat een deel van de opbrengst zal gaan naar 2 goede doelen. Er is gekozen voor een lokaal goed doel in de vorm van de duo fietsen. Onder andere doormiddel van initiatieven als deze duo fietsen blijft de leefbaarheid in zowel Vessem als de Kempen behouden, ook voor mensen die wat moeilijker ter been zijn. Daarnaast is er ook gekozen voor een groter regionaal goed doel, namelijk Wensambulance Brabant. Deze stichting zorgt ervoor dat terminaal zieken nog één keer een dag kunnen beleven zoals ze wensen maar wat zonder hulp niet mogelijk is. Beide goede doelen dragen bij aan het verbroederen tussen Jong en oud en het leefbaar houden van Vessem en Brabant. Zaken die ons gilde erg hoog in het vaandel heeft staan.

Voordat we daadwerkelijk kunnen praten over een mooi deel van de opbrengst voor deze goede doelen wordt eerst alles uit de kast gehaald om het weekend te laten slagen en wij denken hier een mooi programma voor Jong en oud voor in elkaar te hebben gezet. Op zondag 10 juni 2018 staat HET gildefeest van kring kwartier van Oirschot gepland in Vessem. Deze dag zal begonnen worden met een kerkdienst in de grote feesttent aan de kerkberg en is toegankelijk voor iedereen. Nadat door de genodigden genoten is van de erewijn en de koffietafel zal het aan het begin van de middag druk worden op het evenemententerrein. Naar verwachting zullen ruim 52 gilden uit de Kempen maar ook diversen uit andere delen van Nederland en België in de meest fraaie kostuums zich verzamelen rondom de feesttent van waaruit de historische optocht door het dorp zal trekken. Aansluitend vindt evenemententerrein aan de kerkberg de massale opmars plaats met vele tamboers, bazuinblazers en vendeliers en zullen deze laatstgenoemden gezamenlijk een vendelgroet brengen. De aansluitende middag is bestemd voor vele wedstrijden in het trommen, vendelen, bazuinblazen maar ook in diverse schietwedstrijden (handboog, kruisboog, voetboog, geweren). Dit is een mooie gelegenheid voor iedereen om te kijken wat deze gildebroeders allemaal in hun mars hebben. In de middag zal het verbroederingsfeest verder losbarsten in de feesttent. De aanwezigen van 10 jaar geleden hebben het er nu nog altijd over hoe gezellig deze middag/avond destijds was. Als je het ons vraagt is deze dag zeker de moeite waard om het gildewezen in levende lijven te leren kennen.

Het weekend zal op vrijdag afgetrapt worden met een feestavond vol muziek waarbij iedereen aan zijn trekken komt. De optredens staan nog niet definitief vast dus kunnen we op dit moment nog niet prijsgeven maar het zal een combinatie worden van een erg goede feestband, een Nederlandstalige artiest en een klapper van een feest act als afsluiter. Zodra het programma definitief vastgelegd is komen we hier uiteraard graag op terug.

Zoals gezegd is het programma voor jong en oud en met name op zaterdag komt ook de jeugd aan bod. Zo zullen er op zaterdagmiddag meerdere luchtkussens in alle vormen en maten komen te staan. Van Hindernisbaan tot buikschuifbaan of gewoon een stoer luchtkussen om lekker op te springen. Ook aan de kleinere kinderen zal gedacht worden. Daarnaast wordt er een grote schuimparty gehouden. Liters schuim waarin iedereen kan feesten op de muziek van een heuse dj. Daarnaast zullen nog diverse andere activiteiten plaatsvinden maar ook daarop komen we graag later terug als alles definitief wordt. Voor de ouderen onder ons is er uiteraard ook voldoende te beleven deze middag en avond en komt niemand dus iets te kort.

Een lang en mooi weekend dus voor heel Vessem en omstreken. Ook dit evenement kan helaas niet zomaar gehouden worden zonder de enorm belangrijke bijdrage van sponsors. Over enkele weken zal er huis aan huis een informatiefolder bezorgd worden met de opties die wij graag willen bieden aan sponsors en donateurs. Leden van ons gilde zullen vervolgens langs komen met de vraag of ook u een bijdrage wilt leveren aan dit evenement. Wij hopen dan ook op veel steun en vooral ook op de aanwezigheid van heel Vessem en omstreken op ons gildeweekend van 8, 9 en 10 juni 2018!

Gilde st. Lambertus

  
 
 
 
   Laatste nieuws
31 Maart 2023
Fietstocht Koningsdag

5 Oktober 2022
Koningschieten

24 Augustus 2022
Est Deinze 2022

9 Augustus 2022
Koningschild

9 Augustus 2022
Uitslagen schietcompetities

   Agenda
   Deze maand jarig
01 Juli - 51 jaar - Henry van Riet
07 Juli - 31 jaar - Thomas Ekelhoff
14 Juli - 83 jaar - Frank Henst
15 Juli - 44 jaar - Ruud van Rijen
18 Juli - 47 jaar - Martijn Nouwens
21 Juli - 72 jaar - Gied van de Vondevoort
25 Juli - 40 jaar - Mark van den Bosch
30 Juli - 48 jaar - Piet de Laat
31 Juli - 73 jaar - Jan van Heijst
 Ons nieuw Gildehuis "De Guld" is gebouwd met steun van:


Europees Landbouwfonds voor plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland
Leader
Provincie Noord-Brabant